Od pátku 29. 4. do neděle 31. 5. proběhla třídenní oslava umění našich nejlepších šéfkuchařů a producentů nápojů, to vše na pozadí krásy hlavního města Prahy. V rámci této akce mohli návštěvníci ochutnat domácí i exotické gastronomické speciality od více než 30 restaurantů, které se umístily v TOP 100 podle nezávislé celostátní ankety Maurerův výběr GRAND RESTAURANT. Festival nabídl delikatesy české, brazilské, francouzské, japonské či středozemní kuchyně a mnoho dalších chuťových atrakcí.
COOKING SHOW nabízela každou hodinu ukázky kuchařského umění věhlasných mistrů vařečky, namátkou jmenujme show Zdeňka Polreicha – Nemusí být vždy kaviár v Café Imperiál, Obyčejné suroviny ve vysoké gastronomii s Markem Raditschem v Kampa Group, Karamelizovaná černá treska, olivová emulze, cuketové pyré podle Jacquese Auffraye v Bellevue nebo Marinování či přípravu jehněčí kýty s Milanem Hořejšem v Zátiší.
PIVNÍ DEGUSTACE na salonní lodi Nepomuk nabídla nejen piva z portfolia společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s., ale i novinky, které na našem trhu nejsou úplně běžné. K tomu samozřejmě patřily pochoutky k pivu od předních českých šéfkuchařů.
NESTLÉ CHŘEST CUP byl již druhým ročníkem soutěže profesionálních kuchařů v přípravě pokrmů z této výjimečné jarní zeleniny. Odehrával se na stage MEZI MOSTY a součástí byly pochopitelně i ochutnávky chřestových lahůdek.
COFFEE SHOW – tvořila odpolední program na pontonu Svět. Pod vedením italských kávových mágů Baristy Championa a Graziana Chessy se tu účastníkům servíroval nejen nový druh kávy Espresso Superiore jako pravé italské espreso, ale i oblíbené kávy jako Espresso Macchiato, Cappuccino, Café Latte nebo Café Latte Macchiato.
BARMANSKÁ SHOW – probíhala vždy večer na pontonu Svět a heslovitě přinesla: Lehký náhled do molekulární mixologie - Představení komodity Champagne - Umění degustace koktejlů - Flairová exhibice - Soutěž barů se zapojením veřejnosti - Signature cocktails. Vše završilo závěrečné Open air disko.
Vítaným zpestřením pro ty, kdo bez notebooku neudělají ani krok, byly GOOGLE TERMINÁLY v kavárně Google, kde si návštěvníci mohli nacvičit, jak najít svoji oblíbenou restauraci nebo ten správný recept na stránkách Google.
Každý den od 20.00 – 22.00 pak probíhal na salónní lodi Nepomuk FINE DINING, kde byla možnost nechat si připravit od jedné z festivalových restaurací speciální menu. Když se k tomu připojilo ochutnávání piva nebo degustace vína, vznikl z toho skvělý program pro manažerské setkání nebo rodinnou událost. Zkusili jsme a můžeme vřele doporučit!
TOI TOI